Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Lezing over psalmen in de liturgie

Psalmen zijn wereldliteratuur. Maar het zijn ook de eigen gebedsteksten van het volk van God. De psalmen horen wezenlijk bij de eredienst van de Kerk. Maar kerkgangers zijn er doorgaans weinig vertrouwd mee. Voor wie er meer over wil weten of ze graag zingt, houdt Ad Voesten op zaterdag 19 oktober een voordracht over psalmen. Tijdens de bijeenkomst zal ook veel samen gezongen worden!

Alles wat zich kan voordoen in het leven van de mens is ergens terug te vinden in de 150 psalmen. Tegelijkertijd verkondigt datzelfde psalmboek ons ook dat niets helemaal buiten God om gaat. Zowel in vreugde en nood, ten tijde van vrede en dreiging, bij geluk en bij diepe tegenslag zoekt het boek van de psalmen het bij God. En al duizenden jaren hebben mensen in die psalmen de kracht en de moed gevonden om inderdaad God te vinden in alle omstandigheden van het leven. Jezus zelf heeft de psalmen gezongen.

De voordracht van Ad Voesten is een initiatief van de Gregoriusvereniging in het bisdom Roermond in samenwerking met de dekenale koorkring Venray. De lezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober in de Catharinakerk in Leunen van 13.30 uur tot 15.00 uur. Deelname is gratis.