Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Nieuw initiatief: Doe mee aan het Limburgs communiekoor

Tijdens het ZingDOOR!-festival voor kinder- en jeugdkoren op zondag 7 november wordt voor het eerst een ‘Limburgse Communiekoor’ gevormd. Kinderen uit heel Limburg die de eerste communie hebben gedaan of gaan doen en alle andere kinderen die het lek vinden om te zingen, zijn van harte welkom om deel te nemen aan dit nieuwe initiatief.

Op veel plaatsen hebben kinderen onlangs hun eerste communie gedaan. Een feestelijke bijeenkomst, waarbij als vanzelf gezongen is. Vorig jaar heeft de Sint-Gregoriusvereniging een nieuwe werkmap uitgegeven met eerstecommunieliedjes. “De map met bijbehorende cd is met enthousiasme ontvangen,” zegt vicaris Ed Smeets voor liturgie en kerkmuziek. 

Tijdens het ZingDoor!-festival worden de liedjes nog een gezongen door het Limburgs Communiekoor. “Kinderen die de liedjes gezongen hebben of nog gaan zingen, omdat ze de eerste communie nog moeten doen, maar ook kinderen die ze gewoon willen leren zingen, zijn van harte welkom,” aldus vicaris Smeets. “Dat geldt ook voor bestaande kinderkoren, communie of geen communie.”

Het ZingDOOR!-festival is een initiatief van het Verbindend Koornetwerk Limburg (VNK-L) waarop samen zingen door kinderen en jongeren centraal staat. Tijdens het festival worden workshops rond zang en muziek speciaal voor kinderen en jeugd kosteloos aangeboden. Het festival vindt plaats op zondag 7 november van 10.00 uur tot 15.30 uur in TheaterHotel De Oranjerie in Roermond.

Aanmelden