Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Mensenrechten centraal in Academie Rolduc 

Let op: Onderstaande lezing van Academie Rolduc over mensenrechten door rector Lambert Hendriks op vrijdag 20 maart gaat niet door. In verband met de coronacrisis is besloten deze te laten vervallen.

 

Vlak na de Tweede Wereldoorlog werd de ‘Universele verklaring voor de rechten van de mens’ aangenomen. Wat zijn die mensenrechten en hoe verhouden die zich tot het christelijk geloof? Daarover gaat de lezing van Academie Rolduc, die op vrijdag 20 maart wordt gehouden.

Mensenrechten staan volop in de belangstelling. Iedereen wil graag dat zijn rechten gerespecteerd worden. Natuurlijk vinden we ook dat de rechten van anderen niet geschonden mogen worden. Desondanks is het niet gemakkelijk om overeenstemming te vinden over wat die rechten dan zijn. Hoe ver gaat de vrijheid van meningsuiting? Wat als verschillende rechten met elkaar conflicteren? En welke rol speelt religie hierin? Dr. Lambert Hendriks gaat tijdens de lezing van Academie Rolduc in op deze vragen. Hendriks is rector en docent ethiek en moraaltheologie aan Grootseminarie Rolduc.

Academie Rolduc is een lezingenreeks van Grootseminarie en Theologisch Instituut Rolduc. Elke maand is er een andere spreker over een religieus of maatschappelijk thema. De lezingen zijn voor iedereen toegankelijk. Deelname kost vijf euro per avond, ter plekke te voldoen.

De lezing begint om 19.00 uur. Aanmelden vooraf is gewenst. Bekijk het volledig jaarprogramma van Academie Rolduc

Aanmelden