Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Missiebureau Roermond collecteert voor noodhulp aan Haïti

Het Missiebureau Roermond gaat geld inzamelen voor noodhulp aan de slachtoffers van de aardbeving in Haïti. Het land werd half augustus getroffen door een zware aardbeving, die aan meer dan tweeduizend mensen het leven heeft gekost. Zeker twaalfduizend mensen raakten gewond en duizenden zijn dakloos geworden. De noodhulpactie wordt opgezet in samenwerking met de broeders Oblaten van de H. Franciscus van Sales, die op Haïti actief zijn.

“De schade in Haïti is enorm,” zegt directeur Elianne van den Heuvel van het Missiebureau. “Huizen, kerken en ziekenhuizen zijn ingestort, wegen en infrastructuur zijn verwoest en er zijn duizenden doden en vermisten.” De broeders van Franciscus van Sales hebben parochie in het zuiden van Haïti, vlakbij de plek waar het epicentrum van de aardbeving zich bevond. In de parochie zijn slachtoffers gevallen en ook zijn er veel huizen en gebouwen beschadigd.

“Omdat we als Missiebureau Roermond een kleine organisatie zijn, die geen grootschalige noodhulp kan verlenen, hebben we er voor gekozen om één project te ondersteunen en dat is de parochie van de Oblaten geworden,” zegt Van den Heuvel. “De opbrengst van de actie wordt besteed aan de eerste levensbehoeften voor de getroffenen en de wederopbouw van de parochie.”

Bijdragen zijn welkom op rekeningnummer NL11 RABO 0144 1014 08 ten name van Missiebureau Roermond onder vermelding van 'Noodhulp Haïti'.