Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Nieuwe pastoors in Schin op Geul/Oud-Valkenburg en Haelen/Horn e.o.

Pastoor Constantijn Dieteren van de parochies in Haelen, Horn, Buggenum, Nunhem en Roggel, Neer en Heibloem is benoemd tot pastoor van de parochies H. Mauritius in Schin op Geul en H. Johannes de Doper in Oud-Valkenburg. Tevens is hij in solidum benoemd tot pastoor de parochie HH. Nicolaas en Barbara en O.-L.-Vrouw van Altijddurende Bijstand van Valkenburg en tot moderator van het betreffende parochiecluster.

Dieteren (57) volgt in Schin op Geul pastoor Frans Mol m.h.m. op, die met emeritaat is gegaan. In Oud-Valkenburg wordt hij de opvolger van pastoor René Graat m.h.m, die dit voorjaar overleed. Dieteren wordt ook pastoor van de parochie H. Roza in Sibbe op het moment waarop deze tot het samenwerkingsverband toetreedt. Eerder was Dieteren pastoor in Landgraaf. De benoeming gaat na de zomer in. De exacte datum wordt in onderling overleg vastgesteld.

Tegelijkertijd met de overplaatsing van pastoor Dieteren is kapelaan Patrick Lipsch (44) benoemd tot zijn opvolger als pastoor van de parochies H. Lambertus in Haelen, H. Aldegundis in Buggenum, H. Martinus in Horn en H. Servatius in Nunhem en H. Martinus in Neer, H. Petrus in Roggel en H. Isidorus in Heibloem. Lipsch was de afgelopen jaren al kapelaan in deze parochies. Tevens is Rajan Arulraj Nesaiyan (36) benoemd tot kapelaan van dit samenwerkingsverband van parochies. Hij is in 2018 tot priester gewijd en werkte de afgelopen jaren als kapelaan in het parochiecluster van Simpelveld, Bocholtz en Ubachsberg.