Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Oudste priester bisdom Jef Penders overleden

Oud-pastoor Jef Penders van Wijlre is op 100-jarige leeftijd overleden. Penders was de oudste priester van het bisdom Roermond, zowel in leeftijd als in wijdingsjaren. Op 6 april zou hij zijn 75-jarig priesterfeest vieren. Dat zou een uniek jubileum zijn geweest in de geschiedenis van het bisdom Roermond.

Emeritus-pastoor Franciscus Josephus (roepnaam Jef) Penders werd op 6 april 1920 in Voerendaal geboren. Precies 26 jaar later werd hij in 1946 op zijn verjaardag in Roermond tot priester gewijd. Daarna was hij 20 jaar lang docent aan het toenmalig kleinseminarie Rolduc. Halverwege de jaren zestig was Penders bouwpastoor van de hulpkerk Simpelveld-Huls. Van 1966 tot 1972 was hij pastoor van de Gerlachusparochie in Banholt en vervolgens van 1972 tot aan zijn emeritaat in 1985 pastoor van de Getrudisparochie in Wijlre. Tussen 1998 en 1999 was hij nog een jaar bisschoppelijk gedelegeerde voor emeriti priesters en diakens en voor zieke priesters en diakens.

De laatste jaren woonrde oud-pastoor Penders in Zorgcentrum Dr. Ackenshuis in Gulpen. De uitvaart is op woensdag 3 februari in Wijlre.