Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Pastoor Wilson Varela nieuwe deken van Horst

Bisschop Harrie Smeets heeft pastoor Wilson Varela van Roermond-Oost benoemd tot de nieuwe pastoor-deken van Horst. Hij volgt in die functie deken Alexander De Graaf Woutering op, die onlangs tot deken van Roermond is benoemd. Tevens is kapelaan Miguel Pascual Coello uit Maastricht benoemd tot kapelaan in dezelfde parochies waar Varela actief wordt en in de federatie Maasdorpen.

Wilson Varela (41) komt oorspronkelijk uit Colombia. Hij is een van de priesterstudenten van de Neocatechumenale Weg, die in 2005 op uitnodiging van toenmalig bisschop Frans Wiertz naar Limburg kwamen. Varela volgde zijn opleiding deels aan het grootseminarie Vogelenzang in Haarlem en deels aan het grootseminarie Rolduc in Kerkrade. In 2009 werd hij tot priester van het bisdom Roermond gewijd. Sindsdien heeft hij als kapelaan en pastoor gewerkt in de parochiefederatie van Roermond-Oost.

In Horst wordt Varela naast deken van het dekenaat ook pastoor van de parochiefederatie H. Lambertus en Norbertus in Horst, H. Oda in Melderslo, H. Hubertus in Hegelsom, H. Johannes Evangelist in Meterik, H. Jozef in America, H. Barbara in Griendtsveen, HH. Fabianus en Sebastianus in Sevenum, H. Theresia in Kronenberg en het rectoraat O.-L.-Vrouw Onbevlekt Ontvangen in Evertsoord. Tevens is Varela benoemd tot administrator van het parochiecluster O.-L.-Vrouw Geboorte in Kessel, Maria Onbevlekt Ontvangen in Kessel-Eik, H. Aldegundis in Maasbree en H. Petrus in Baarlo.

Kapelaan Pascual van Maastricht naar Horst
Vanwege de uitgestrektheid van de regio is samen met een nieuwe deken ook een nieuwe kapelaan benoemd. Miguel Pascual Coello werd in 1982 in Madrid geboren. Ook hij via de Neocatechumenale Weg in Limburg terecht gekomen. Hij volgde zijn priesteropleiding aan het seminarie Redemptoris Mater in Cadier en Keer en aan het grootseminarie Rolduc in Kerkrade. In 2016 werd hij tot priester gewijd. Sindsdien is hij als kapelaan verbonden aan de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek en de parochies van Sint-Pieter in Maastricht.

Kapelaan Pascual Coello is tevens voor een deel van zijn tijd benoemd tot kapelaan in de parochiefederatie Maasdorpen: H. Johannes de Doper in Meerlo, O,-L.-Vrouw Troosteres der bedrukten in Tienray, H. Gertrudis in Lottum, O.-L,-Vrouiw Tenhemelopneming in Grubbenvorst, H. Lambertus in Swolgen, H. Nicolaas in Broekhuizen en H. Naam van Jezus in Broekhuizenvorst.

Later dit jaar wordt het pastorale team verder uitgebreid met een transeunt diaken. Dat is een priesterstudent die in oktober tot diaken wordt gewijd en volgend jaar de priesterwijding zal ontvangen en het laatste jaar van zijn opleiding al in de parochie gaat werken. De nieuwe benoemingen gaan na de zomer in. Een exacte datum moet nog in onderling overleg worden vastgesteld.