Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Pater Toon Santegoeds S.C.J. overleden

In Teteringen (Noord-Brabant) is op donderdag 30 april pater Toon Santegoeds overleden. Tussen 1985 en 2015 werkte hij in Limburg, onder meer als rector van zorgcentra in Maastricht en Margraten. Pater Santegoeds is 91 jaar geworden.

Antonius Gerardus (Toon) Santegoeds s.c.j. werd op 11 januari 1929 in Asten geboren. Op 8 september 1952 trad hij in bij de congregatie van Priesters van het Heilig Hart van Jezus in zijn geboortegeplaats. Op 21 juli 1957 werd hij in Nijmegen tot priester gewijd, waarna hij docent filosofie werd aan grootseminarie Liesbosch van zijn congregatie. Twee jaar later – in 1959 – werd hij uitgezonden naar Canada, waar hij les gaf op diverse scholen en aan de priesteropleiding.

Mede wegens gezondheidsredenen moest pater Santegoeds in 1985 terugkeren naar Nederland, waar hij tien jaar als pastor in de parochie van Made heeft gewerkt. In 1995 vestigde hij zich in het klooster van zijn congregatie in Cadier en Keer. Met ingang van 1 december 2002 werd water Santegoeds benoemd tot rector van Zorgcentrum De Molenhof in Maastricht en van Zorgcentrum Appelgaard in Margraten. Per 1 januari 2005 kreeg hij eervol ontslag als rector van laatstgenoemd zorgcentrum en per 1 juli 2015 kreeg hij eervol ontslag als rector van eerstgenoemd zorgcentrum. In 2016 vestigde hij zich in het klooster van zijn congregatie in zijn geboorteplaats Asten.

Vanwege de coronamaatregelen heeft de uitvaart op 4 mei in Breda besloten kring plaatsgevonden. Een herdenkingsdienst wordt op een later tijdstip gehouden.