Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Kerkbalans peilt waarde lokale kerken onder parochianen

Ongeveer een kwart van de Nederlandse bevolking is lid van een kerk. Zij vinden hun kerk belangrijk. Maar waarom? Dat wil Actie Kerkbalans nu onderzoeken met een landelijke peiling naar de waarde van de kerk. De peiling bestaat uit een aantal korte vragen en vraagt ongeveer tien minuten tijd. Hij is gericht op mensen die op enige manier betrokken zijn bij een lokale parochie.

Met Actie Kerkbalans geven deze mensen jaarlijks een bijdrage aan hun eigen lokale kerk. De peiling achterhaalt het ‘waarom’ achter de giften. Omdat de peiling mede onder parochianen en gemeenteleden van de twee grootste kerkgenootschappen wordt gehouden, ontstaat er tevens een beeld van de waarde van kerken voor onze samenleving.

Het invullen van de peiling kan tot aanstaande zondag (1 december) via www.kerkbalans.nl/peiling2020. De uitkomsten worden bekendgemaakt met de start van Actie Kerkbalans op vrijdag 17 januari 2020. Parochianen worden van harte uitgenodigd om mee te doen en de peiling weer door te sturen naar anderen voor wie dit ook interessant is.