Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Rainer Kanke nieuwe pastoor stadsparochie Geleen

Pastoor Rainer Kanke van Echt wordt de nieuwe pastoor van de stadsparochie Marcellinus en Petrus Geleen. Dit is een fusieparochie van negen voormalige parochies. Dat is dit weekeinde in de parochies  in Echt en Geleen bekend gemaakt.

Rainer Kanke (63) komt oorspronkelijk uit Duitsland. Hij kwam eind jaren zeventig naar Nederland om de priesteropleiding aan het grootseminarie Rolduc te volgen. In 1985 werd hij tot priester gewijd. Daarna was hij korte tijd kapelaan in Elsloo en daarna vier jaar pastoor van de parochie H. Paulus in Sittard-Limbrichterveld. Van 1992 tot 2003 was Kanke pastoor van de parochie H. Oda in Weert-Boshoven en later ook van de parochie HH. Hieronymus en Antonius in Weert-Laar. In 2003 werd Kanke benoemd tot pastoor van zijn huidige parochie H. Landricus en Edith Stein en de parochie H. Pius X in Echt en de parochie Onze-Lieve-Vrouw Geboorte in Ohé en Laak. De twee parochies in Echt gingen later onderdeel uitmaken van het samenwerkingsverband met de parochies Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Ontvangen in Pey, H. Judocus in Sint-Joost, Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Ontvangen in Koningsbosch en Onze-Lieve-Vrouw Moeder der H. Hoop in Maria Hoop. Dit samenwerkingsverband is op 1 januari 2021 de parochiefederatie Echt geworden. In Geleen wordt pastoor Kanke de opvolger van Harry Quaedvlieg, die op 1 juli aan de slag is gegaan als vicaris-generaal van het bisdom Roermond. Kanke begint op 15 september aan zijn nieuwe taak in Geleen.

Tevens is dit weekeinde bekend gemaakt dat kapelaan Nicholas Pethuru van Geleen benoemd is tot kapelaan van de parochie H. Servatius en HH. Anna/Lambertus in Maastricht. Kapelaan Pethuru (33) werd onlangs in zijn thuisbisdom in Sri Lanka tot priester gewijd. Sindsdien assisteerde hij in de stadsparochie in Geleen, waar hij afgelopen jaar ook als diaken heeft gewerkt. Pethuru gaat ook na de zomer aan de slag in Maastricht.

Als opvolger van kapelaan Pethuru in Geleen wordt Arulraj Mariasusai (30) benoemd. Hij rondt op dit moment zijn opleiding tot priester aan het grootseminarie Rolduc af. Op 30 oktober wordt hij in de kathedraal in Roermond tot diaken gewijd. Het is de bedoeling dat Mariasusai volgend jaar tot priester wordt gewijd.

 

Dekenaat Roermond

Dit weekeinde is ook een benoeming bekend gemaakt in het dekenaat Roermond. Miguel Alberto Estrada Alfaro (30) gaat na de zomer aan de slag in de parochiefederatie Roermond-Noordoost. Hij rondt op dit moment zijn opleiding tot priester aan het grootseminarie Rolduc af. Op 30 oktober wordt hij in de kathedraal in Roermond tot diaken gewijd. Het is de bedoeling dat Estrada Alfaro volgend jaar tot priester wordt gewijd.