Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Academie Rolduc: Sant’Egidio stelt zich voor

Tijdens de januaribijeenkomst van Academie Rolduc vertelt voorzitster Hilde Kieboom van Sant’Egidio België en Nederland over de beweging, het ontstaan, de idealen en de doelstelling. De lezing vindt plaats vrijdag 17 januari in Abdij Rolduc in Kerkrade.

De Sant’Egidiobeweging is een christelijke gemeenschap die in meer dan zeventig landen actief is en bijna honderdduizend leden telt. ’s Avonds na hun werk of studie komen de leden samen voor gebed en knopen ze vriendschappen aan met de armsten van hun eigen stad. In Nederland zijn er Sant’Egidiogroepen in Amsterdam, Apeldoorn, Utrecht en op diverse plekken in Brabant. Sinds kort is er ook een kleine groep actief in Maastricht.

Academie Rolduc is een lezingenreeks van het grootseminarie en Theologisch Instituut Rolduc. Elke maand is er een andere spreker over een religieus of maatschappelijk thema. De lezingen zijn voor iedereen toegankelijk. Deelname kost vijf euro per avond, ter plekke te voldoen. De lezing begint om 19.00 uur. Aanmelden vooraf is gewenst. Bekijk het volledig jaarprogramma van Academie Rolduc

Aanmelden voor 17 januari