Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Televisiemis voortaan vanuit Waubach

De landelijke televisiemis, die een aantal keren per jaar vanuit Limburg wordt uitgezonden, komt vanaf volgend jaar vanuit de Sint-Jozefkerk in Waubach. Het bisdom heeft de Landgraafse parochie gevraagd deze taak op zich te nemen. Op zondag 30 december wordt de mis voor de laatste keer vanuit de basiliek in Meerssen uitgezonden. 

De KRO zendt elke zondagmorgen een eucharistieviering op televisie uit. Deze komt elke week rechtstreeks vanuit een van de zeven Nederlandse bisdommen. Vanuit het bisdom Roermond was dat de afgelopen vijf jaar de Sacramentsbasiliek in Meerssen. Deze parochie heeft echter aangegeven de uitzendingen na dit jaar te willen overdragen aan een andere kerk. Na wat verkennende gesprekken is het bisdom bij de Sint-Jozefparochie in Waubach uitgekomen. Het bisdom dankt pastoor Wim van Meijgaarden, het kerkbestuur en de parochianen van Meerssen voor hun jarenlange medewerking aan de vieringen. Vóór Meerssen kwam de Limburgse tv-mis vanuit Venray en Tegelen. 

De tv-mis wordt elke zondagmorgen door enkele tienduizenden tot soms wel meer dan honderdduizend mensen bekeken. De mis is elke zondag om 10.30 uur te zien op NPO2. Vlak daarvóór wordt het programma Het Geloofsgesprek uitgezonden. KRO-presentator Leo Fijen praat dan met iemand uit het bisdom van waaruit de mis wordt uitgezonden over zijn of haar geloof. De eerste uitzending vanuit Waubach is op zondag 10 februari 2019.In de loop van het jaar komt de uitzending ongeveer zes keer vanuit Waubach.