Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Thema The Passion 2021: #ikbenervoorjou

The Passion in Roermond staat komend jaar in het teken van het thema ‘Ik ben er voor jou’. KRO-NCRV presentatrice Anita Witzier doet op donderdag 1 april 2021 live verslag van de ‘processie’, die een nieuwe opzet krijgt. Want de tocht met het iconische lichtgevende kruis trekt op Witte Donderdag niet alleen door gaststad Roermond, maar gedurende 40-dagentijd voorafgaand aan The Passion ook door heel Nederland.

#Ikbenervoorjou
Het thema  #Ik ben er voor jou sluit volgens directievoorzitter Peter Kuipers van KRO-NCRV naadloos aan bij waar de omroep voor wil staan. “Tweeduizend jaar geleden was het Jezus die deze oproep deed: om er te zijn voor elkaar. Een belofte die nog altijd van grote betekenis is voor ons allemaal. En juist in de afgelopen coronaperiode vol onzekerheid en verwarring hebben deze vijf woorden nog meer waarde gekregen. Want in deze coronacrisis laten we echt zien wat we voor elkaar kunnen betekenen. Hoe we naar elkaar omkijken en wat we als mens kunnen doen om voor elkaar het verschil te maken.”

Anita Witzier
KRO-NCRV presentatrice Anita Witzier doet tijdens The Passion live verslag van de ‘processie-nieuwe-stijl’. De tocht met het iconische lichtgevende kruis trekt tijdens niet alleen tijdens de uitzending op Witte Donderdag door Roermond, maar maakt al vanaf Aswoensdag een tocht naar kerken en pleinen in het hele land. De Protestantse Kerk Nederland (PKN) organiseert in deze 40-daagse samen met lokale kerken laagdrempelige The Passionwakes en intieme (coronaproof) concerten. Anita Witzier presenteert ook deze programma’s. Ze vraagt aan mensen tegen wie zij ‘ik ben er voor jou?’ willen zeggen en doet verslag van haar bijzondere ontmoetingen en de persoonlijke verhalen die ze hoort. “De paasvertelling is voor mij een verhaal over vriendschap en vertrouwen, maar het is vooral een hoopgevend verhaal voor ons allemaal,” zegt ze.

In voorgaande jaren was The Passion te zien in onder andere Rotterdam, Leeuwarden, Enschede en Amersfoort. In april van dit jaar was het al de bedoeling dat The Passion naar de bisschopsstad Roermond zou kome, maar werd de paasvertelling als gevolg van de coronamaatregelen uitgezonden vanuit het Mediapark in Hilversum met Johnny de Mol als verteller. Het live-programma op NPO1 trok 2,9 miljoen kijkers.

The Passion 2021 wordt uitgezonden op Witte Donderdag 1 april om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.