Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Kardinaal Eijk en hulpbisschop De Jong sprekers op symposium

Kardinaal Wim Eijk en hulpbisschop Everard de Jong zijn sprekers tijdens het internationaal symposium over de ‘Theologie van het lichaam’, dat van 28 tot en met 30 juni in Abdij Rolduc in Kerkrade wordt gehouden. 

De theologie van het lichaam is een verzamelnaam voor alle brieven en documenten die de heilige paus Johannes Paulus II heeft gepubliceerd over huwelijk, liefde en seksualiteit. Aanleiding voor de internationale bijeenkomst is onder meer de 50e verjaardag van de encycliek Humane Vitae van paus Paulus VI. Het is de vijfde keer dat over dit onderwerp een internationaal symposium wordt gehouden. De bijeenkomst is dit jaar voor het eerst in Abdij Rolduc.

Naar het symposium in Abdij Rolduc komen sprekers van naam uit onder meer Amerika, Engeland, Italië, Oostenrijk, Nigeria, Roemenië en Nederland. Zij zijn bijna allemaal als hoogleraar, onderzoeker of politicus verbonden aan universiteiten of theologische onderzoeksinstituten. Tijdens de internationale bijeenkomst gaan ze op zoek naar antwoorden op vragen uit de huidige cultuur, gerelateerd aan het thema ‘verdedigen en bevorderen van de menselijke waardigheid’.

Meer informatie: Tob2019-symposium