Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Maandag 18 oktober

Lezing over Titus Brandsma in Venray

Op maandag 18 oktober zal Johan Wagemakers in Venray een lezing verzorgen: ‘Leven en gedachtegoed van Titus Brandsma, karmeliet’.

Anno Sjoerd Brandsma werd op 23 februari 1881 te Oegeklooster bij Bolsward geboren en is – in gevangenschap vanwege zijn verzet tegen de Duitse overheersing – gestorven op 26 juli 1942 in Dachau. Aanvankelijk ging hij naar het kleinseminarie van de paters franciscanen in Megen. Bij de karmelieten in Boxmeer kreeg hij de kloosternaam Titus.

Vanwege zijn grote verdiensten voor Oss werd hij in 2015 postuum benoemd tot ereburger van deze gemeente. Titus Brandsma is zaligverklaard en de verwachting is dat het Vaticaan op korte termijn bekendmaakt dat hij heilig wordt verklaard.

Dhr. Wagemakers is jarenlang lid van een gespreksgroep over de leefregel van de Karmel. Hierin participeerde pater Constant Dölle, karmeliet, die Titus Brandsma persoonlijk heeft gekend. Deze karmeliet heeft hem op het spoor gezet om het leven van Titus Brandsma nader te leren kennen. Deze avond horen we meer over deze beroemde karmeliet, die ook als filosoof en socioloog veel bekendheid heeft verworven.

Waar: Zaal Odeon (Hoenderstraat 10-12, 5801 CK Venray)
Tijd: 19:30 uur
Kosten: Gratis voor leden van het Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap. Niet-leden betalen € 5,-