Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Twee Limburgse priesters naar bisdom Groningen-Leeuwarden

Twee priesters van het bisdom Roermond verruilen na de zomer Limburg voor het bisdom Groningen-Leeuwarden. Het betreft kapelaan Henyer Garcia Leon van de parochie Sint-Servaas en Anna/Lambertus in Maastricht en kapelaan César Cortes Oviedo van Roermond-Oost. Dat is vandaag (zondag 13 juni) in de betreffende parochies bekend gemaakt. Beiden worden op verzoek van bisschop Ron van den Hout door ‘Roermond’ uitgeleend aan het bisdom Groningen-Leeuwarden.

Het noordelijkste bisdom van Nederland heeft relatief weinig priesters. Op verzoek van zijn collega in Groningen heeft bisschop Harrie Smeets ingestemd met de benoeming van de kapelaans Garcia Leon (34) en Cortes Oviedo (37) in diverse parochies in Drenthe. Garcia Leon (rechts op foto) gaat als parochievicaris werken in parochie H. Franciscus van Assisi met locaties in Assen, Zuidlaren en Roden. Kapelaan Cortes Oviedo is benoemd als parochievicaris in de parochie Heilige Drie-Eenheid met locaties in Hoogeveen, Meppel en Beilen. De benoemingen gaan op 1 september in.

Beide priesters zijn lid van de beweging van de Neocatechumenale Weg. Ze zijn opgeleid aan het grootseminarie Rolduc in Kerkrade en het grootseminarie Redemptoris Mater in Cadier en Keer. Garcia Leon werd in 2017 priester gewijd en Cortes Ovieda in 2019. Beiden blijven priester van het bisdom Roermond.