Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Venraynaar Stefan Ansinger legt eeuwige gelofte af

Stefan Ansinger uit Venray heeft afgelopen weekeinde zijn eeuwige gelofte afgelegd in de Orde der Predikheren, beter bekend als dominicanen. De plechtigheid vond plaats in de Dominicuskerk/Het Steiger in Rotterdam. Bisschop Harrie Smeets, die Ansinger goed kent uit de tijd dat hij deken van Venray was, was hierbij aanwezig.

Ansinger (1994) trad in 2017 in bij de dominicanen. In 2018 deed hij zijn eerste professie. Met de eeuwige professie heeft hij zich nu voor het leven aan de orde verbonden. Hij studeert momenteel theologie in Fribourg in Zwitserland en werkt aan het project OP Chant, waarmee hij samen met een medebroeder dominicaanse Gregoriaanse gezangen toegankelijk maakt. De bedoeling is dat hij over enige tijd tot priester word gewijd.

De Orde der Predikheren werd 1216 opgericht door de heilige Dominicus, naar wie de orde vaak wordt vernoemd. De dominicanen ziet de verkondiging van het evangelie als haar belangrijkste opdracht. De orde is in 126 landen actief en telt zo’n zesduizend priesters, van wie er ongeveer zestig in Nederland actief zijn.