Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Videoboodschap bisschop Harrie Smeets bij gelegenheid van Allerzielen

 

“We kunnen uit dit leven niets meenemen, alleen het goeds dat we hebben gedaan.” Dat zegt bisschop Harrie Smeets van Roermond in een videoboodschap, die hij bij gelegenheid van Allerzielen heeft opgenomen. “In een begrafenisstoet rijdt nooit een verhuiswagen mee, alleen onze goede werken zullen ons vergezellen.”

Vanwege de coronamaatregelen kunnen de jaarlijkse Allerzielenvieringen in de parochies komend weekeinde niet de op gebruikelijke wijze plaatsvinden. In veel parochies is daarom gezocht naar alternatieve manieren om stil te staan bij de overledenen van het afgelopen jaar. In de video geeft de bisschop aan dat hij meeleeft met iedereen die een dierbare verloren heeft. “In dit bijzondere jaar wil ik ook al uw overledenen in mijn gebed meenemen, dat ook zij geborgen mogen zijn in Christus,” aldus de bisschop.

Allerzielen is het eeuwenoude gebruik in de katholieke kerk om op 2 november (daags na Allerheiligen) met name de overledenen uit het afgelopen jaar te herdenken en de graven te zegenen. “We verzorgen de graven om te laten zien dat we verbonden zijn met degenen die ons voorgegaan zijn naar het eeuwig leven,” zo zegt de bisschop in de video.

Uitzending Allerzielenviering
Bisschop Harrie Smeets en hulpbisschop Everard de Jong zullen maandag 2 november een besloten eucharistieviering opdragen in de bisschoppelijke grafkapel op het Oude Kerkhof in Roermond. De Allerzielenviering van de bisschoppen wordt maandag 2 november om 19.00 uur uitgezonden door de lokale omroep ML5. Deze is in grote delen van Midden-Limburg op tv te ontvangen. De viering is maandagavond ook te zien op de website www.ml5.nl