Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Wat vieren we van 7 t/m 13 juni 2020

 

Zondag 7 juni: H. Drie-Eenheid

God is één en toch drie: Vader, Zoon en Heilige Geest. Het feest van de Drie-eenheid wijst ons erop dat God niet met woorden te vatten is. God is een geheim dat door mensen niet te doorgronden is. Drie-eenheid geeft het onnoembare toch een naam.

Lees verder >>>

 

Maandag 8 juni: H. Medardus

De heilige Medardus (470 – 545) was bisschop van Noyon-Soissons in Noord-Frankrijk. Zijn familie was van Gallo-Romeinse afkomst. Zijn moeder was christen en bekeerde ook haar man. Medardus had een tweelingbroer Gildard, die bisschop van Rouen was. Uit de verhalen over Medardus komt het beeld naar voren van een goed mens. Er bestaan tal van legenden over hem. Hij wordt vooral in Franstalige gebieden vereerd.

Lees verder >>>

 

Dinsdag 9 juni: H. Efrem

De heilige diaken Efrem leefde in Syrië in de 4e eeuw. Hij stichtte in Edessa een theologische school. Hij schreef een vloed aan vooral moralistische en mystieke werken. Tijdens een hongersnood in 372 wist hij de rijken ertoe te bewegen hun voorraadschuren te openen voor armen. Paus Benedictus XV riep hem in 1920 uit tot kerkleraar.  

Lees verder >>>

 

Donderdag 11 juni: H. Barnabas / Sacramentsdag

Vandaag is een dag van keuzes maken. In de Wereldkerk wordt vandaag Sacramentsdag gevierd. In groot aantal katholieke landen is het een officiële feestdag. In Nederland wordt Sacramentsdag gevierd op de zondag erna. De Nederlandse liturgische kalender geeft vandaag het feest van de apostel Barnabas aan. Hij behoorde niet tot de twaalf, maar bevond zich wel in de eerste groep leerlingen van Jezus.

Lees verder >>>

 

Zaterdag 13 juni: H. Antonius van Padua

Sint Antonius beste vrind….. Vandaag is de feestdag van de patroonheilige van verloren zaken. Hoewel hij vernoemd is naar de Italiaanse stad Padua, kwam hij oorspronkelijk uit Portugal. Aanvankelijk werd hij Augustijner monnik. Maar hij raakte geïnspireerd door de nieuwe orde van de minderbroeders van Sint Franciscus. Via Noord-Afrika kwam hij uiteindelijk in Italië terecht. Daar werd zijn talent om te preken ontdekt. Toen de gelovigen van Rimini niet wilden luisteren, preekte hij zelfs voor de vissen. Hij overleed in 1231 op 36-jarige leeftijd. Binnen aan jaar werd hij heilig verklaard.

Lees verder >>>

 

Illustratie: Beeld H. Antonius van Padua in de Petrus Canisiuskerk in Puth.