Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Wat vieren we van 28 juni t/m 4 juli 2020?

Zondag 28 juni: 13e Zondag door het Jaar

God liefhebben, is als een steeds dieper wordende cirkel. De cirkel wordt steeds kleiner, maar ook dieper; méér geloven, betekent méér vertrouwen hebben. met andere woorden: God meer liefhebben.

Lees verder >>>

 

Maandag 29 juni: Hoogfeest van de heilige apostelen Petrus en Paulus

Petrus en Paulus zijn de kopstukken van de Kerk. Deze twee apostelen vormen de rots en de steunpilaar waarop Christus zijn Kerk gebouwd heeft. Het waren tegengestelde karakters en ze maakten ook wel eens ruzie. En toch zijn ze onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom ook één feestdag.

Lees meer over Petrus >>>

Lees meer over Paulus >>>

 

Dinsdag 30 juni: Eerste martelaren van de kerk van Rome

Daags na het feest van Petrus en Paulus worden de eerste martelaren van de kerk herdacht. Zij vielen ten tijde van keizer Nero, rond het jaar 65. De eerste christenen onderscheidden zich van andere groepen in het Romeinse Rijk. Keizer Nero moest er niets va hebben en liet velen op gruwelijke wijze ombrengen. Dit was de opmaat voor latere christenvervolgingen.

Lees verder >>>

 

Vrijdag 3 juli: Heilige apostel Tomas

De apostel Thomas wordt vaak ‘de ongelovige’ genoemd, omdat hij niet direct wilde geloven dat zijn medeleerlingen de Verrezen Christus hadden gezien. Hij trok naar India om daar het geloof te verkondigen. De groep ‘thomaschristenen’ in India gaan op hem terug. Een aantal Indiase priesters en priesterstudenten in Limburg komt uit die traditie, die feitelijk veel ouder is dan het christendom in onze streken. Thomas is als martelaar in India gestorven. Over hem bestaan veel legendes. Ook is er een niet officieel erkend evangelie dat aan hem wordt toegescheven.

Lees verder >>>

 

Illustratie: Glas-in-loodraam van HH. Petrus en Paulus in de gelijknamige kerk in Acen.