Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Wat vieren we van 16 t/m 22 februari 2020

 

Zondag 16 februari: 6e Zondag door het jaar

God neemt geen genoegen met onderhouden van de letter van de wet. Het gaat om het hart, want dáár is Zijn liefde te vinden. Dat is de kern van de boodschap van het evangelie van deze zondag.

Lees verder >>>

 

Maandag 17 februari: Zeven heilige stichters van de servieten

De Servieten vormen een religieuze orde, die in 1233 op grond van een gezamenlijk Mariavisioen door zeven vooraanstaande burgers van Florence als bedelorde in het leven werd geroepen. Zij vormden een reactie op de materialistische mentaliteit en de teloorgang van religieus besef, zoals die steeds meer zichtbaar werden in het rijke Florence van hun dagen. Hun feestdag valt op de sterfdag van de Allesio de’Falonieri, de langstlevende

Lees verder >>>

 

Vrijdag 21 februari: H. Petrus Damiani

Petrus Damianu o.s.b. was bisschop van Ostia in de 11e eeuw. Hij werd in 1006 of 1007 geboren in Ravenna, trad in bij de benedictijnen, werd prior en schreef boeken over een waardig kloosterleven. Hij verzette zich vooral tegen het losbandige leven van sommige priesters en bisschoppen in die dagen. De paus vroeg hem naast zich als zijn persoonlijk raadsman en benoemde hem tot bisschop van Ostia. Hij stierf in 1072 in Faenza op de terugweg van een pauselijke missie. Hij ligt begraven in de dom van Faenza. In 1828 werd Petrus Damiani uitgeroepen tot kerkleraar.

Lees verder >>>

 

Zaterdag 22 februari: Petrus’ Stoel

De populaire naam van deze feestdag – Petrus’ Stoel – doet misschien beetje vreemd aan. Bedoeld is hier de cathedra – de officiële bisschopszetel – van de apostel Petrus in Rome. Aanvankelijk zetelde Petrus in de Syrische stad Antiochië. Later kwam hij naar Rome, de hoofdstad van het toenmalige Romeinse Rijk. Daar onderging hij de marteldood. Zijn opvolgers, sinds de 5e of 6e eeuw ook paus genoemd, zetelen dus op de stoel van Petrus. Vandaag vieren we het feit dat Petrus zich als bisschop in Rome vestigde. Dit wordt al sinds de 4e eeuw gevierd.

Lees verder >>>