Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Werkbezoek bisschop aan dekenaat Venlo afgesloten

Bisschop Harrie Smeets heeft zijn werkbezoek aan het dekenaat Venlo zondagmiddag afgesloten met een ontvangst in de Jongerenkerk en diaconaal centrum ‘t Groenewold.  

De derde dag van het bezoek aan Venlo begon zondagmorgen met een pontificale eucharistieviering in de Sint-Martinuskerk. Bij die gelegenheid werd de kerk officieel tot basiliek geproclameerd. Aansluitend was er een receptie in een voormalige kloosterkerk, waar onder anderen burgemeester Antoin Scholten van Venlo een toespraak hield, waarin hij niet alleen de parochianen, maar heel Venlo feliciteerde met de nieuwe eretitel van de kerk.

Aansluitend bezocht Mgr. Smeets de Jongerenkerk, die al meer dan vijftig jaar een zelfstandig onderdeel van de Martinusparochie is. De kerk is eind jaren zestig als experiment opgericht door toenmalig kapelaan Leo Brueren, die tot aan zijn dood enkele jaren geleden, aan de Jongerenkerk verbonden bleef. Zijn opvolger, pastoraal werker Hub van de Bosch, verzorgde een presentatie over de activiteiten van de Jongerenkerk, die vanuit een evangelische bewogenheid om de schepping sterk gericht zijn op ecologische vraagstukken en de zorg voor minderbedeelden. Ook gingen de vaste bezoekers van de Jongerenkerk met de bisschop in gesprek over enkele principiële kwesties, zoals de rol van de vrouw in de kerk. 

De middag werd afgesloten met een presentatie over diaconaal centrum ’t Groenewold, dat zich breed inzet voor projecten op het snijvlak van kerk en samenleving. Aansluitend werd de bisschop in het vlakbij gelegen centrum ontvangen. 

Foto's: Bekijk uitgebreide fotoreportage

Lees ook: Werkbezoek Venlo: grote verscheidenheid tussen parochies

Lees ook: Werkbezoek bisschop Smeets aan Venlo begonnen