Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Wijding zes nieuwe diakens in besloten viering

Bisschop Harrie Smeets van Roermond zal zaterdag 31 oktober zes nieuwe diakens wijden. Vanwege de coronamaatregelen vindt de wijding plaats in een besloten viering, waarbij maar een beperkt aantal gasten aanwezig kan zijn. De viering wordt wel live via de website van het bisdom gestreamd.

De wijding tot transeunt diaken, zoals dat officieel heet, is een belangrijke stap op weg naar het priesterschap. Het is de bedoeling dat de zes kandidaten die nu de diakenwijding ontvangen volgend jaar tot priester worden gewijd. Het is voor het eerst in vele jaren dat er weer een groter aantal diakens voor het bisdom Roermond wordt gewijd. Alle zes de kandidaten hebben afgelopen jaren de priesteropleiding gevolgd aan het grootseminarie Rolduc in Kerkrade.

De wijdelingen zijn:

John Ashirvadam (31) uit het aartsbisdom Trivandrum, India. Hij gaat werken in het parochiecluster Onze-Lieve-Vrouw en Sint-Pieter in Maastricht.

Danny Horsch (37) uit Landgraaf. Hij gaat werken in de parochiefederatie Horst-Sevenum.

Arockia Austin Joseph (30) uit het bisdom Kottar in India. Hij gaat werken in het parochiecluster Sint-Servaas en Anna/Lambertus in Maastricht.

Nicholas Pethuru (32) uit het bisdom Batticaloa in Sri Lanka. Hij gaat werken in de parochiefederatie Geleen

Shaiju Selestin (30) uit het aartsbisdom Trivandrum in India. Hij gaat werken in parochiefederatie De Pelgrim (Simpelveld, Bocholtz en Ubachsberg).

Ranil Weerawarna (31) uit het bisdom Batticaloa in Sri Lanka. Hij gaat werken in het parochiecluster van Sittard-centrum.

De wijdingsplechtigheid begint op zaterdag 31 oktober om 10.30 uur en is live te volgen via www.bisdom-roermond.nl

 

Illustratie: archieffoto van diakenwijding in 2018