Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Vrijdag 11 juni

Academie Rolduc
Het ‘wonder’ in tijden van corona

In tijden van persoonlijke ontreddering en maatschappelijke ontwrichting zijn mensen eerder geneigd om te bidden voor een ‘wonder’. De coronacrisis is zo’n tijd en inderdaad duiken er af en toe berichten op die als ‘wonderbaarlijk’ omschreven zouden kunnen worden. Zo zijn er hoogbejaarde mensen die zonder veel problemen van de ziekte genezen en midden in de besmettingshaard van Italië is een klein dorpje waar helemaal niemand het virus heeft opgelopen.

Wonderen of logisch verklaarbaar? Om die vraag te kunnen beantwoorden moe je je eerst afvragen wat een wonder is. Daarover gaat de lezing van Academie Rolduc die gepland staat voor vrijdag 11 juni. Docent en taalkundige Hubert Timmermans bespreekt dan het fenomeen ‘wonder’ vanuit de theologie en de filosofie.

De lezing vindt plaats op 11 juni in Abdij Rolduc in Kekrade. Aanvang: 19.00 uur. Deelname kost € 5,-, ter plekke te voldoen. In verband met de coronapandemie kan het zijn dat de bijeenkomst op het laatste moment afgelast moet worden. Vooraf aanmelden is daarom noodzakelijk

Aanmelden