Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Donderdag 27 mei

Academie Rolduc
‘Ten tijde van Corona’: Hoe ‘tijden’ veranderen

Weet u het nog? De eerste twee weken van de coronapandemie (toen noemden wij het trouwens nog ‘corona-crisis’) was één van de meest gehoorde uitspraken: “Het is allemaal zo onwerkelijk.” ‘Onwerkelijk’, omdat het leven en onze manier van leven opeens zo anders was? Omdat wij zagen dat onderschatting snel kan overgaan in verbazing en verbazing in angst? Omdat wij ons nog niet konden voorstellen dat wij wereldwijd eenzelfde ervaring van een ‘tijdbreuk’ zouden meemaken? Reeds deze beknopte vragen roepen om een filosofische reflectie. Niet zozeer, omdat een dergelijk fenomeen ‘ein gefundenes Fressen’ voor psychologen, sociologen en filosofen zou zijn (dat is het ondanks de tragiek ook), maar omdat wij beter willen begrijpen waar wij als mensen nu eigenlijk staan.

Waar wij staan: met onze wetenschap en techniek; in onze natuurgeboden kwetsbaarheid; ondanks onze vooruit hollende economieën en dankzij onze solidariteit en menselijk verbondenheid. Deze avond wil in enkele filosofische overwegingen een bijdrage leveren tot verheldering van ons ‘standpunt’.

De inleider is Dr. Detlef Rohling, priester van het bisdom Roermond. Gepromoveerd aan de universiteit van Keulen tot doctor in de filosofie. Hij is docent filosofie aan het Grootseminarie Rolduc. De lezing vindt plaats in Annazaal, Via Regia 100 in Maastricht. Aanvang: 19.00 uur. Kosten € 5,00, ter plekke te voldoen. In verband met de coronapandemie kan het zijn dat de bijeenkomst op het laatste moment afgelast moet worden. Vooraf aanmelden is daarom noodzakelijk

Aanmelden