Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Gezinsweekend en dag Schrijnenhuis gaan niet door

In verband met de uitbraak van het Coronavirus gaat het voor komend weekeinde geplande gezinsweekend niet door. Ook de voor volgende week geplande bezinningsdagen van het Mgr. Schrijnen Huis zijn om dezelfde reden afgelast.

Het 20e Gezinsweekend van het Centrum voor Huwelijk en Gezin zou van 13 tot en met 15 maart plaats vinden bij de zusters Dienaressen van de H. Geest in Steyl. In overleg met de zusters is besloten dat het niet verstandig is om met meer dan honderd personen (volwassenen en kinderen) bij de zusters te komen logeren. In plaats daarvan hebben alle deelnemers te horen gekregen dat er komende zondag een Gezinsdag is in Roermond. Het geplande weekeinde zal mogelijk later dit jaar doorgaan. 

De stichting Mgr. Schrijnen Huis organiseert elk jaar in de advent en de vasten bezinningsdagen voor vrouwen. Op 17 en 19 maart stonden de voorjaarsbijeenkomsten gepland met als gastspreker bisschop Harrie Smeets van Roermond. Voor beide dagen hadden zich zo’n honderd vrouwen aangemeld. De stichting heeft besloten de dagen af te gelasten.    

Eerder kondigde de Bisschoppenconferentie al maatregelen af om in parochies de verspreiding van het virus tegen te gaan.