Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Adventsboodschap bisschop Smeets: ‘Wees waakzaam om God te kunnen ontvangen’

“Verwachten wij nog heil van Godswege of hebben veel mensen God in het verleden opgesloten?” Die vraag stelt bisschop Harrie Smeets van Roermond centraal in zijn Adventsboodschap, die dit weekeinde in alle kerken in Limburg wordt voorgelezen of gepubliceerd.

“Als God er alleen in het verleden was, wat houden we dan over voor de toekomst? Waar vinden we dan nog heil als het leven ons te machtig dreigt te worden?,” zo vraagt Mgr. Smeets zich in zijn boodschap af. De bisschop sluit aan bij de gevoelens van angst en onzekerheid die veel mensen in dit coronajaar ervaren.

In de Advent wordt in de liturgie van de Kerk opgeroepen tot waakzaamheid. Maar dat mag volgens de bisschop nooit alleen een waakzaamheid zijn om het onheil buiten te laten, maar vooral om het heil binnen te laten. De bisschop roept iedereen op om het heil dat God ons schenkt niet voorbij te lopen, “maar onze ogen, onze handen en ons hart ervoor open te houden”.

Met Kerstmis vieren we dat God naar ons toekomt “Wees waakzaam, zodat we Zijn Woord met open armen kunnen ontvangen, zodat het ons innerlijk kan bevrijden van angst en onzekerheid,” aldus bisschop Smeets in zijn adventsboodschap.

Lees de volledige tekst van de Adventsbrief van Mgr. Smeets