Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Afscheid van medewerkers

15-08-2018

Op zijn laatste dag als bisschop van Roermond heeft mgr. Wiertz afscheid genomen van zijn medewerkers. Dat gebeurde vrijdagmiddag 1 december in de hal van het Bisschopshuis in Roermond. 

In de afgelopen 24 jaar dat mgr. Frans Wiertz bisschop van Roermond was, was het al elk jaar gebruikelijk om op of rond zijn verjaardag een informele bijeenkomst te houden in het Bisschopshuis voor de personeelsleden en vaste vrijwilligers van het bisdom. Zo ook bij gelegenheid van zijn 75e verjaardag. Die verjaardagsreceptie kreeg bijzonder cachet vanwege het afscheid. De medewerkers konden allen persoonlijk van de bisschop afscheid nemen.

Algemeen-econoom Frank Hamers sprak de bisschop namens de personeelsleden toe. Hij dankte hem dat hij de afgelopen jaren hun 'baas' heeft willen zijn. "In die tijd bent u altijd een pastorale, diaconale en missionaire bisschop geweest, en als het echt moest kon u ook heel zakelijk zijn."
  
De bisschop dankte alle medewerkers dat zij hem terzijde stonden. "Sommigen van u heb ik natuurlijk door hun functie van meer nabij meegemaakt, anderen stonden wat verder van me af, maar u hebt allemaal uw steentje bijgedragen om de bisschop van Roermond te kunnen laten functioneren. Daarvoor mijn grote dank". 
  
Mgr. Wiertz neemt deze weken van diverse gremia afscheid. Zaterdag 2 december, op de verjaardag van de bisschop, is de zetel van het bisdom Roermond officieel vacant. Vrijdag 8 december neemt de bisschop afscheid van de priesters van het bisdom. Volgende week zaterdag, 9 december, is de grote afscheidsviering om 10.30 uur in de kathedraal van Roermond.

Meer informatie over het afscheid >>