Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Zaterdag 27 november

Concert Ton Koopman op barokorgel Vrangendael

Dit jaar is het tien jaar geleden dat een ingrijpende restauratie van het barokorgel in de kerk van Vrangendael/Sittard (Hemelsley 240) heeft plaatsgevonden. Sindsdien heeft dit orgel een vaste plek gekregen in het programma van het Orgelfestival Limburg dat elk jaar in de zomermaanden wordt gehouden.

In de loop van deze jaren heeft het orgel de aandacht getrokken van tal van bespelers, onder wie provinciaal en landelijk bekende toetsenisten. De mogelijkheden van een relatief klein instrument heeft ook vele toehoorders van dichtbij en veraf bekoord vanwege zijn unieke klankkleur. Ook in dit jaar 2021 is er een programma voorzien, waarbij gerenommeerde organisten zullen aantreden.

 

27 november Ton Koopman

Als slot van het huidige seizoen zal op 27 november Ton Koopman aantreden voor een Adventsconcert. Koopman is zonder twijfel de nu meest bekende vertegenwoordiger van de barokmuziek. Als bespeler en dirigent heeft hij in binnen- en buitenland zijn sporen meer dan verdiend. Wij zien uit naar zijn komst. Aanvang: 19.00 uur.

Iedereen is harte uitgenodigd om een of meerdere van deze concerten bij te wonen. Voor alle concerten geldt dat de toegang gratis is. Een vrije gave wordt aanbevolen. De concerten zullen doorgang vinden onder de dan geldende coronamaatregelen.