Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Zaterdag 12 t/m zondag 20 september

Sober Corneliusoctaaf Heerlerheide

Op 16 september is de feestdag van de H. Cornelius, de patroonheilige van de Corneliusparochie. Al sinds het ontstaan van de parochie Heerlerheide in 1839 wordt jaarlijks het Corneliusoctaaf gevierd in de week rondom 16 september. Dit jaar is dat van zaterdag 12 september tot en met zondag 20 september.

Van oudsher komen niet alleen veel parochianen, maar ook mensen uit de omgeving naar een van de H. Missen in de kerk. Er wordt iedere dag een mis opgedragen en het Corneliusbeeld staat mooi versierd op het priesterkoor. Ook dit jaar is iedereen van harte welkom in een van de volgende missen:

Zaterdag 12 september, 19.00 uur opening van het Corneliusoctaaf
Zondag 13 september, 11.15. uur
Maandag 14 september, 19.00 uur, mis m.m.v. het Meezenkoor
Dinsdag 15 september, 19.00 uur
Woensdag 16 september, 9.00 uur en 19.00 uur
Donderdag 17 september, 19.00 uur
Vrijdag 18 september, 19.00 uur
Zaterdag 19 september, 19.00 uur mis met Poolse zang.
Zondag 20 september, 11.15 uur sluiting Corneliusoctaaf, kindernevendienst

Vanwege corona kunnen er minder mensen in de kerk dan normaal. U kunt alleen gaan zitten in de banken met een groene stip en alleen mensen uit één huishouden mogen naast elkaar gaan zitten. Alle andere mensen moeten 1,5 meter afstand van elkaar houden. Er wordt op toegezien dat er tijdens een mis niet te veel mensen aanwezig zijn in de kerk. Als de kerk volgens de coronanormen vol is, worden de deuren gesloten.

Zeker tijdens de opening en sluiting van het Corneliusoctaaf zijn er gewoonlijk veel meer mensen aanwezig. Dat kan dit jaar helaas niet. Er zijn echter voldoende missen tijdens het octaaf en wij willen u dan ook dringend verzoeken om dit jaar naar een van de andere missen te komen. Verder zullen we dit jaar een aantal mooie koren moeten missen. Het parochieel zangkoor St. Caecilia, het Gregoriaans koor en Thirdwingkoor hebben besloten nog niet in een van de missen te zingen. Wel zijn er enkele kleinere koren die een mis opluisteren. De relikwieverering aan het einde van de mis vindt dit jaar geen doorgang.

Aansluitend aan de mis op zondag 20 september, vindt er in het Corneliushuis het traditionele Proemevlaconcert plaats. Het is het eerste concert van de fanfare sinds het uitbreken van de coronacrisis. Ook hier worden uiteraard de geldende coronarichtlijnen toegepast.