Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Bisschop ontmoet tientallen vrijwilligers in dekenaat Weert

De ontmoeting met tientallen vrijwilligers stond centraal tijdens de eerste dag van het werkbezoek van bisschop Harrie Smeets aan het dekenaat Weert. De bisschop bezocht maar liefst zeven parochies en werd overal opgewacht door enthousiaste vrijwilligers.

De dag begon vrijdagmorgen 24 mei al heel vroeg met een eucharistieviering om zeven uur in de Moeselkapel in Weert-Zuid. Aansluitend volgde een ontbijt met de kerkgangers. Daarna stond een gesprek met het federatiebestuur van de parochies H. Jozef (Keent), Verrezen Christus (Moesel) en H. Mattthias (Leuken) op het programma. Dit werd gevolgd door een bezoek aan de drie kerken, waar de bisschop steeds in parochiezaaltjes door vrijwilligers werd ontvangen. Ze vertelden enthousiast over hun taken in de parochie, maar uitten ook hun zorgen over de toekomst. 

Na de lunch ging Mgr. Smeets op verkenningstocht door het Nederweertse deel van het dekenaat Weert. Daar bezocht hij achtereenvolgens de kerken van Budschop, Ospel, Nederweert-Eind en Nederweert. Ook hier ontmoette hij overal tientallen vrijwilligers, die heel vaak hun grote waardering uitspraken dat ze bisschop de moeite had genomen om naar hun – vaak kleine – parochies toe te komen. De dag werd afgesloten met een gesprek met het federatiebestuur van de gezamenlijke parochies van Nederweert, die hun visie op de toekomst van de kerk met de bisschop deelden. 

Zaterdag gaat het werkbezoek in het dekenaat Weert verder met bezoeken aan de parochies van Boshoven en Laar en Stramproy en omgeving. Zondag staat Weert-centrum op het programma. 

Foto's

Lees ook: