Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Zaterdag 25 juli t/m zondag 29 november

Tentoonstelling over pelgrims en pelgrimswegen in Museum Pater Karel

Van 25 juli tot 29 november wijdt het museum van het bedevaartsoord van de Heilige Pater Karel in Munstergeleen een bijzondere tentoonstelling aan pelgrims en pelgrimswegen. De tentoonstelling is ingericht door beeldend kunstenaar Vanessa Mezzolla en schrijver/filmer Leo Baeten. Zij willen de bezoekers de symboliek van het “onderweg zijn” laten beleven.

Met objecten, attributen, foto’s en filmbeelden laten ze de sporen zien die een pelgrimstocht achterlaat bij de pelgrim. Zo toont Vanessa Mezzolla persoonlijke foto’s en artistieke installaties. Geïnspireerd door een ervaring tijdens haar voettocht naar Santiago maakte zij speciaal voor deze expositie een installatie van Jacobsschelpen. Uit de “pelgrimscollectie” van Leo Baeten komt onder andere een eerste uitgave van “Voetreis naar Rome” van Bertus Aafjes, die door de auteur gesigneerd is. Tijdens de tentoonstelling worden ook doorlopend vlogs vertoond die Vanessa Mezzolla onderweg maakte. Deze vlogs geven een inkijk haar dagelijkse leven en de emotionele ervaringen tijdens haar lange voettocht.

Leo Baeten schreef speciaal voor deze expositie het boek “De drie klassieke pelgrimstochten. Op weg naar Jeruzalem, Rome en Santiago”. Het boek is voor 15€ in de winkel van het bedevaartsoord te koop en geeft een inkijk in de geschiedenis van de grote historische pelgrimstochten én de ervaringen van de hedendaagse pelgrims.

Het bedevaartsoord Heilige Pater Karel is gehuisvest in het geboortehuis van de heilige pater Karel Houben in Munstergeleen en gelegen langs de weg naar Santiago de Compostela. De tentoonstelling is geopend van dinsdag t/m zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Het museum is gratis toegankelijk en goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Bedevaartsoord en museum zijn aangepast voor bezoekers met een rolstoel of rollator.

Voor kleine groepen (max. 10 personen) kan tegen een vergoeding een rondleiding verzorgd worden. Geïnteresseerden kunnen een afspraak maken met pater Martin de Korte