Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Wereldwijd gebed met paus en extra Urbi et Orbi

Paus Franciscus alle christenen opgeroepen om komende woensdag 25 maart (Hoogfeest van Maria Boodschap) samen met hem te bidden. De paus vraagt alle gelovigen om op het middaguur het Onze Vader te bidden en zo verbonden te zijn met gelovigen over de hele wereld.

“Ik nodig alle Hoofden van de Kerken en de leiders van iedere christelijke gemeenschap uit, om samen met alle christenen van verschillende confessies, de Almachtige God aan te roepen, om op dezelfde tijd het gebed te bidden dat Jezus, onze Heer, ons geleerd heeft,” aldus paus Franciscus afgelopen zondag tijdens zijn wekelijks toespraak bij gelegenheid van het angelusgebed. “Moge de Heer op die dag waarop veel christenen de aankondiging van de menswording van het Woord aan de Maagd Maria gedenken, luisteren naar het verenigde gebed van alle leerlingen die zich voorbereiden om de overwinning van de Verrezen Christus te vieren.”

Extra Urbi et Orbi
Komende vrijdag 27 maart zal de paus om 18.00 uur op het bordes van het lege St.-Pietersplein in Rome een gebedsviering leiden met aanbidding van het H. Sacrament en aan het einde de zegen ‘Urbi et Orbi’ geven. Dit is zeer bijzonder. Normaal gesproken geeft de paus deze zegen voor ‘Stad en Wereld’ alleen op hoogfeestdagen als Kersmis en Pasen. De gebedsviering wordt vrijdag door het Vaticaan live uitgezonden via diverse kanalen.

Lees ook bericht hierover op de website van de Nederlandse  Bisschoppenconferentie