Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Maandag 21 t/m donderdag 24 september

Vierdaagse fietspelgrimage vanuit Wittem

Klooster Wittem biedt in september een fietsvierdaagse aan naar bedevaartoorden in de regio. Elke dag wordt er ongeveer 50-55 km gefietst. De routes gaan naar Munstergeleen, Moresnet, Aken en Maastricht. Vanwege de coronamaatregelen zal er in kleine groepjes worden gefietst. Deelnemen kan alle vier de dagen of aan losse routes. Het programma is als volgt: 

 • Maandag 21 september: Wittem - Munstergeleen 
  Een redelijk vlakke route als start van deze fietsvierdaagse. We fietsen naar pater Karel Houben, wiens geboortehuis in Munstergeleen tot kapel is gemaakt. Achter de hoeve is een bezinningstuin met o.a. een Lourdesgrot. 
   
 • Dinsdag 22 september: Wittem - Moresnet 
  Vlak over de grens in België, in Moresnet, ligt het pelgrimsoord Maria-van-het-Eiksken. Naast een kapel is er ook een groot kruiswegpark. Beide de moeite van het bezoeken waard. Evenals een mooie bezinningsplek. Het is wel een heuvelachtig parcours, maar voor de elektrische fietsen zal dat geen probleem zijn. En wie op eigen kracht fietst, heeft hier een mooie uitdaging aan. 
   
 • Woensdag 23 september: Wittem - Aken 
  Kort over de grens in Duitsland ligt de stad Aken, waar zowel de Dom als de Westfriedhof twee mooie trekpleisters zijn, die we zul- len bezoeken. Eventueel kunnen we ook een bezoek aan de Jaco- buskirche in Aken in de route opnemen. 
   
 • Donderdag 24 september: Wittem - Maastricht 
  Als afsluiting fietsen we naar Maastricht, waar zowel de Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw Sterre der Zee als de St.-Servaaskerk mooie plekken zijn om te bezoeken. 

Vertrek is elke dag rond 10.00 uur vanaf Klooster Wittem. Geplande terugkeer rond 17.00 uur. Deelname kost €15 per dag of €50 voor vier dagen, inlcusief eenvoudig lunchpakket.

Aanmelden kan tot uiterlijk 18 september.

Aanmelden