Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Fotowedstrijd Actie Kerkbalans

'De eerste editie heeft prachtige foto’s opgeleverd die kerken ook zelf kunnen gebruiken voor een lokale campagne voor Actie Kerkbalans.’ Voor de campagne van 2019 organiseert Actie Kerkbalans dan ook opnieuw een Nationale Fotowedstrijd  waar alle kerkleden aan mee kunnen doen. Het stemmen voor de winnaar van de publieksprijs is nu geopend op het facebook account van Actie Kerkbalans.

Actie Kerkbalans is de gezamenlijke, jaarlijkse fondsenwerfactie van de Rooms-Katholieke Kerk, de Protestantse Kerk in Nederland en de Oud-Katholieke Kerk. Kerkleden worden gevraagd om met een foto uit te drukken wat de kerk voor hen zo waardevol maakt.

De waarde van de kerk in beeld
Met de Nationale Fotowedstrijd wil het campagneteam van Actie Kerkbalans de waarde van de kerk voor mensen in beeld brengen. Woordvoerder Anna Kruse: “De kerk is voor veel mensen van waarde. Dat wat de kerk voor mensen zo waardevol maakt, hopen we terug te zien in de ingestuurde foto’s. De Nationale Fotowedstrijd past goed bij Actie Kerkbalans, want omdat mensen geven om hun kerk, geven ze vóór hun kerk.”

Categorieën
Er zijn dit jaar drie categorieën waarvoor kerkleden een foto kunnen insturen:
1. Vieringen op zondag als uiting van het geloof
2. Onderlinge betrokkenheid in de kerk: omzien naar elkaar
3. De missionaire en/of diaconale aanwezigheid van de kerk in dorp of stad

Jury en publieksprijs

Uit alle inzendingen kiest de jury per categorie een winnaar. De jury bestaat uit de voorzitter van de Interkerkelijke Commissie Geldwerving, verantwoordelijk voor Kerkbalans, Hans Zuijdwijk, hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad Anton de Wit, KRO-NCRV presentatrice en PKN-predikante Jacobine Geel en fotograaf en Winnaar Zilveren Camera 2016 Ramon Mangold.

Ook valt er een publieksprijs te winnen. Op het Facebookaccount van Actie Kerkbalans kunnen mensen foto’s liken. De foto’s zijn te zien in het album: Kerkbalans Nationale Fotowedstrijd 2019. De foto met de meeste ‘duimpjes omhoog’ wint uiteindelijk de publieksprijs. Alle winnaars van de Nationale Fotowedstrijd 2019 winnen een award én een masterclass fotografie van Ramon Mangold. De prijswinnaars worden bekend gemaakt tijdens de landelijke perspresentatie van de Actie Kerkbalans op vrijdag 18 januari 2019.

40.000 vrijwilligers in 2000 kerken
Actie Kerkbalans start op zaterdag 19 januari en loopt tot 2 februari 2019. Jaarlijks halen 40.000 vrijwilligers in 2000 kerken (Rooms-Katholiek, Protestants en Oud-Katholiek) in Nederland geld op voor hun plaatselijke kerk. Actie Kerkbalans is de grootste fondsenwervende campagne van Nederland.


Inzenden kan nog tot en met vrijdag 14 december. Meer informatie