Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Interviews bisschop

15-08-2018

Bij gelegenheid van het afscheid van Mgr. Wiertz worden er enkele interviews met de bisschop op televisie uitgezonden.

 

Roderick zoekt licht

Op dinsdag 28 november zendt de KRO in het programma ‘Roderick zoekt Licht’ en korte documentaire uit over de bisschop. Een reportageteam van de KRO ging de met bisschop terug naar Kerkrade, de stad van zijn jeugd. Er werden opnames gemaakt in de Sint-Lambertuskerk, in zijn ouderlijk huis en in Rolduc, waar de bisschop zes jaar lang op het klein-seminarie zat. Daarnaast werd de bisschop thuis in Roermond geïnterviewd. Het portret over bisschop Wiertz is op 28 november te zien om 16.20 uur op NPO2: 

Bekijk Roderick zoekt licht vanaf 28 november  

 

Geloofsgesprek

Op zondag 10 december - daags na het officiële afscheid - zendt de KRO een geloofsgesprek met bisschop Wiertz uit. Leo Fijen sprak met de bisschop over zijn geloof en zijn afscheid als bisschop. Het geloofgesprek is op 10 december te zien om 10.15 uur op NPO2, voorafgaand aan de tv-mis, die op die dag vanuit Susteren wordt uitgezonden en waarin hulpbisschop De Jong hoofdcelebrant is.  

Bekijk Geloofsgesprek vanaf zondag 10 december

 

Katholiek Leven

Het internet platform Katholiek Leven komt begin december ook met een uitzending over bisschop Wiertz. 

Bekijk binnenkort reportage Katholiek Leven TV

 

Documentaire L1

Op de website van de regionale omroep L1 is de documentaire ‘De pastoor die geen bisschop wilde worden’ te zien. De documentaire werd vorig najaar al gemaakt en is sindsdien diverse keren herhaald. Bekijk documentaire L1