Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Kerstposter met schilderij Charles Eyck

Alle parochies en katholieke scholen hebben weer een kerstposter van de Nederlandse Katholiek Schoolraad (NKSR) gekregen. De poster is onderdeel van het project ‘Week van het Katholiek Onderwijs’, die net als vorig jaar in de Advent wordt gehouden.

De poster is bedoeld om in scholen of catechesegroepen het kerstverhaal onder de aandacht te brengen. Bij de poster is ook catechesemateriaal beschikbaar, dat in de loop van oktober via de Katholieke Schoolraad (NKSR) en de Bisschoppelijke Adventsactie online beschikbaar wordt gesteld.

Net als vorig jaar staat op de poster ook nu weer een kerstafbeelding van een Limburgse kunstenaar. Het betreft een schilderij met Maria, Jozef en het kind Jezus van de Valkenburgse schilder Charles Eyk. Hij maakte het schilderij begin jaren zestig van de vorige eeuw voor het klooster van de zusters Augustinessen van Heemstede. Toen het klooster enkele jaren geleden werd gesloten hebben de zusters het schilderij aan het museum Land van Valkenburg geschonken, dat een uitgebreide collectie van Eyck heeft.

De poster is te bestellen via het Carolushuis, de bisdomwebshop >>

Download materiaal: