Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Goede Week

Coronaproof de kruisweg wandelen!

Vanwege corona kan de Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden (SPV) geen groeps-wandelingen houden. Zo ook kan de op Goede Vrijdag geplande tocht naar het Kruiswegpark in Roermond helaas niet doorgaan. Om mensen toch de gelegenheid geven om in deze voorbereidingstijd van Pasen een kruiswegwandeling te houden, heeft de SPV een van haar mooiste wandelingen digitaal beschikbaar gesteld. Het is de  6 km lange wandeling van Wahlwiller, met de beroemde kruisweg van Aad de Haas, langs 14 wegkruisen naar het Kruiswegpark aan de rand van het Vijlenerbos.

Belangstellenden kunnen daarna de rondwandeling van in totaal 16 km voltooien via boscafé ‘Het Hijgend Hert’ (drank en snacks to go), Lemiers en Abdij Mamelis.

De route, dwars door het Heuvelland via de buurtschappen Elzet, Rott, Melleschet en langs Vijlen, staat beschreven in een pelgrimsboekje, waarin ook 14 korte bezinnings-teksten staan. Het is voor € 2,50 te koop in de Wittemse kloosterboekwinkel. Maar de brochure is ook gratis te downloaden via www.spvlimburg.nl .

Op deze website is ook nog de coronaproof-rondwandeling  te downloaden van Bocholtz via Laurensberg naar de reliekschrijn van de H.Corona in de Dom van Aken (terug via de Uniklinik en Seffent). Ook dit boekje is in Wittem te koop voor € 2,50.