Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Dinsdag 22 september

Lezing over de waarde van muziek in de liturgie

Muzikale lezing in Sevenum door Ad Voesten. Aan de hand van een multimediapresentatie neemt hij het publiek mee op een actieve reis door de muzikale liturgische tijd. 

We onderzoeken de waarde van muziek in de liturgie, nu en door de eeuwen heen. We luisteren, doen en kijken of we misschien iets kunnen leren door terug te blikken op onze kerkmuzikale cultuurgeschiedenis. En natuurlijk nemen we ook de huidige muziekpraktijk in de liturgie onder de loep. Wellicht levert dit, voor menigeen, nog verrassende inzichten op.

De lezing is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in kerkmuziek in de breedste zin van het woord. Zangers en zangeressen, jong en oud, zingend of in ruste. Kerkgangers, meevierend of luisterend. En ook de kritische geloofsbelevers zijn van harte welkom. We beloven u in ieder geval een avond om over na te denken.

Ad Voesten is als kerkmusicus werkzaam aan de Sint Petrus basiliek in Boxmeer. Daarnaast is hij op vele andere gebieden actief om mensen enthousiast te maken voor geloof en kerkmuziek. Hij is o.a. werkzaam als muzikaal adviseur bij de Sint-Gregoriusvereniging in het bisdom Roermond, hoofdredacteur van het blad “Koorgeleide”, dirigent van diverse koren, kerkorgeldocent, componist en cursusleider.

Dinsdag 22 september om 19.30 uur in de Wingerd in Sevenum

Aanmelden verplicht: via parochiehuissevenum@gmail.com of 06-21658788

Entree: vrijwillige bijdrage