Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

Mailings bisdom Roermond

Zaterdag 22 mei

Online Pinksterlezing Wittem: Maria en de kerk van vandaag

Kerkhistoricus André Roes houdt zaterdag 22 mei de Pinksterlezing van Klooster Wittem. Roes schreef het boek Maria - Pleidooi voor een barmhartige en vreugdevolle Kerk. In een ontkerkelijkt Europa blijven mensen tot Maria bidden, soms in stilte, bijna verborgen, dan weer uitbundig, met grote menigten, in de bedevaartsplaatsen van onze tijd. Waarom doen mensen dit? Roes zoekt naar een nieuw verstaan van Maria. Hij benadrukt het belang van Maria voor de toekomst van de kerk en hij pleit voor een barmhartige en vreugdevolle kerk, die zich laat inspireren door Maria.

De Pinksterlezing vindt – zoals ieder jaar – plaats op de zaterdag van Pinksteren, dit jaar op 22 mei, van 14.00 uur tot ca. 16.00 uur. Vanwege de corona-maatregelen zal de lezing dit jaar online gehouden worden: u kunt voor € 5,- een link kopen, waarmee u thuis, op uw eigen computer, de lezing kunt volgen.

Aanmelden is mogelijk via www.kloosterwittem.nl/pinksterlezing. Meer info gewenst? Bel de receptie van het klooster, tel. 043 4501741