Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Zondag 28 november

Bijzonder Mariavesperconcert

Dit jaar is het precies 100 jaar geleden dat de eerste Lourdesreis plaatsvond van wat nu het Huis voor de Pelgrim heet, op dit moment de enige officiële bedevaartorganisatie in Nederland. Dat jubileum wordt op verschillende manieren gevierd, onder meer met vier Mariavesperconcerten, verspreid door het land. Op zondag 28 november en zondag 9 januari zijn er concerten in Maastricht en Venray.

Een vesperconcert is een gebedsviering, waarbij de muziek een belangrijke rol speelt. Het is liturgie en tegelijkertijd ook een concert. De muziek wordt uitgevoerd door de Capella sine Nomine onder leiding van Jo Louppen. Op het programma staan Marialiederen, psalmen en gebeden in verschillende stijlen en genres.

Concerten
De concerten zijn onderdeel van een reeks van vier bijzondere vespersconcerten in het kader van het 100-jarig jubileum van de bedevaartorganisatie. De vespervieringen in Limburg zijn op 28 november in de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek in Maastricht en op 9 januari in de Grote Kerk in Venray. Beide concerte nbeginnen om 16.00 uur. Iedereen is van harte welkom. De toegang is gratis. In verband met de coronamaatregelen is aanmelden vooraf gewenst via onderstaande link

Aanmelden vesperconcert