Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Vrijdag 18 t/m zondag 20 september   

Maria Mater Retraite 2020 - Voor alle vrouwen met een Mariaal hart

De Maria Matergroepen bieden van vrijdag 18 tot en met zondag 20 september een retraite voor vrouwen aan. Deze wordt gehouden in bezinningscentrum Regina Carmeli in Sittard. Inleider is kapelaan Simons. 

“Ik ben gekomen, opdat zij leven zouden bezitten en wel in over­vloed.” (Joh. 10, 10) De mens is door God geschapen voor het geluk en de volmaaktheid. We verlangen naar groei en ontwikkeling, geestelijk gezien, zoals ook ons lichaam van nature groeit naar een volheid, een volwassenheid. Met name het hart, het innerlijk van de mens, is gemaakt om naar een volheid te groeien, intellectueel en moreel.Wij leven in een tijd en omgeving waar, materieel gezien, een grote overvloed is.

Er bestaat mogelijk geen andere tijd, waarin zoveel mensen in zo’n grote materiele rijkdom kunnen leven als nu in onze streken. Tegelijk is er veel geestelijke armoede en ervaren velen dat ook zo. Christus zegt: “Aan wie heeft, zal gegeven worden, en wel in over­vloed; maar wie niet heeft, hem zal nog ontnomen worden, zelfs wat hij heeft.” Wat bedoelt Jezus met deze voor ons op het eerste oog mysterieuze, tegenstrijdige en misschien zelfs onrechtvaardige woorden?

In deze retraite gaan we op zoek naar een antwoord op deze vraag. We gaan op zoek naar de volheid die Christus voor ons in petto, d.w.z. in zijn hart, heeft. Uitgaande van onze eigen armoede openen we onszelf voor de bronnen waar deze volheid te vinden is en ook hoe we die kunnen bereiken, in stand houden én delen met anderen, om daarna gevuld weer uit te gaan naar degenen die ons dierbaar zijn … of misschien ook (nog) niet.

Kosten: 100 euro 

Meer informatie