Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Sint-Servaasbasiliek haalt Noodkist tevoorschijn

De Noodkist van Sint Servaas is woensdag 18 maart overgebracht van de schatkamer naar de basiliek. Bij de reliekschrijn van de eerste Nederlandse bisschop wordt dagelijks de eucharistieviering opgedragen en gestreamd via internet. Ook kunnen belangstellenden via e-mail een gebedsintentie doorgeven. Af en toe is het voor bezoekers ook mogelijk om individueel en op afstand van elkaar zelf bij de Noodkist te bidden. Mensen zijn uitgenodigd om hun gebedsintenties naar een speciaal mailadres te sturen: biddenbijdenoodkist@gmail.com. Deze komen uitgeprint bij de Noodkist te liggen.

De Noodkist is een middeleeuws reliekschrijn met de relieken van Sint-Servaas, die als eerste het geloof in het huidige Nederland verkondigde. In tijden van nood is het gebruik om de Noodkist in processie door de stad te dragen. Omdat dit vanwege het besmettingsgevaar nu niet kan, is het mogelijk om virtueel bij de Noodkist een gebed achter te laten.

Daags voordat de Noodkist vanuit de schatkamer overgebracht werd naar de basiliek, is bisschop Harrie Smeets van Roermond al bij de kist gaan bidden.

Coronacrisis: Bisschop Smeets bidt bij Noodkist