Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Bisschop: ‘Als christenen aanwezig zijn in de wereld’

“Juist in onze verbrokkelde en diffuse wereld is het van belang dat we als christenen aanwezig zijn in die wereld.” Dat zegt bisschop Harrie Smeets van Roermond in zijn paasboodschap. Volgens de bisschop is de opdracht die alle gelovigen met Pasen krijgen: Ga naar de plaats waar je thuisbasis is en probeer er daar te zijn voor de mensen om je heen.

Bisschop Smeets droeg met Pasen de eucharistieviering op in de Sint-Servaasbasiliek in Maastricht. Deze werd door L1 en RTV Maastricht op televisie uitgezonden. De bisschop vergeleek de huidige lockdown met de situatie waarin de leerlingen van Jezus na diens Verrijzenis verkeerden. “Ze zitten in het donker, zien geen uitweg meer en krijgen daar de boodschap van de verrijzenis te horen: Hij is verrezen. Ga naar Galilea, daar zullen jullie hem zien.”

Galilea is de plek waar de leerlingen vandaan kwamen, maar ook plek met allerlei culturen. Volgens bisschop Smeets is daar in een parallel met onze huidige samenleving te vinden. “Ga naar de plaats waar je thuisbasis is om de aanwezigheid van de levende Christus te ervaren. Ga en leef waar je thuishoort. Daar zul je de Verrezene zien.”

Aan het einde van de paasmis sprak gouverneur Theo Bovens een paasboodschap uit. Hij riep alle Limburgers om in deze coronatijd elkaar perspectief te bieden.