Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Woensdag 31 maart t/m zaterdag 3 april

Paaschallenge: "De weg door Jeruzalem" in Roermond

Stel je voor dat je in een tijdmachine kunt stappen, terug naar het jaar 30 van onze jaartelling. Opeens loop je door de straten van Jeruzalem op zoek naar geheime aanwijzingen. Overal kom je QR-codes tegen en ga je het gesprek aan met virtuele gesprekspartners uit de tijd van Jezus. Welkom bij de PaasChallenge 2021 in Roermond!

De Paaschallenge is een initiatief van de oecumenische kerken in Roermond als voorbereiding op Pasen en het muziekspektakel The Passion. Je loopt de route door de binnenstad van Roermond, langs de Ursulakapel en de Sint-Christoffelkathedraal naar de Minderbroederskerk. Op negen plekken tijdens de route is een verhaal, opdracht of vraag. Er is een versie voor 4-8 jarigen en voor 8 jaar en ouder.

Dit spel neemt je mee door de stad Jeruzalem in de tijd van Jezus. Je kiest in het begin van het spel één van de vier karakters: Claudia: een powervrouw die haar tijd ver vooruit is, Juda: een man die leeft voor liefde, Jozef: een spirituele leider of Jozua: een echte vrijheidsstrijder.

Praktische Informatie
In coronatijd is het niet mogelijk een groot spel met z’n allen te spelen. We houden ons aan de regels van de overheid. Je loopt de Paaschallenge daarom met mensen uit je eigen huishouden, of met een tweetal uit verschillende huishoudens . Deze voorwaarden gelden niet voor kinderen tot en met 12 jaar. De tocht duurt ongeveer 1 uur en de afstand is ca 1 km.

  • Startlocatie: Ursulakapel, Voogdijstraat 24, Roermond
  • Eindlocatie: Minderbroederskerk, Minderbroederssingel 15G, Roermond 
  • Wanneer: 31 maart t/m 3 april
  • Starttijden: Woensdag-vrijdag tussen 14:00 uur en 19:00 uur. Zaterdag 10:00-17.00

Plan je Paaschallenge | Meer weten over het programma