Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Paastriduüm 2019

Het Paastriduüm, de periode van Witte Donderdag tot en met Paaszondag, is voor christenen de belangrijkste tijd van het jaar. Een overzicht van de liturgische vieringen waarin bisschop Harrie Smeets en hulpbisschop Everard De Jong in deze dagen voorgaan.

Witte Donderdag 18 april
Bisschop Smeets: om 19.00 uur in de O.-L.-V.-Munsterkerk in Roermond.
Hulpbisschop De Jong: om 21.00 uur in conferentieoord Emmaus in Helvoirt (Noord-Brabant) met de katholieke gemeenschap Emmanuel.

Goede Vrijdag 19 april
Bisschop Smeets: om 15.00 uur kruisweggebed in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond en om 19.00 uur avondliturgie van Goede Vrijdag in de O.-L.-V. Munsterkerk, eveneens in Roermond. 
Hulpbisschop De Jong: om 15.00 uur kruisweggebed en om 21.30 uur avondliturgie in conferentieoord Emmaus in Helvoirt (Noord-Brabant) met de katholieke gemeenschap Emmanuel. 

Stille Zaterdag 20 april
Bisschop Smeets: om 21.30 uur Paaswake in de Abdijkerk van Rolduc in Kerkrade.
Hulpbisschop De Jong: om 21.00 uur Paaswake in de Sint Petrus’ Bandenkerk in Venray.
De Paaswake in de kathedraal van Roermond wordt geleid door plebaan-deken Merkx en begint om 21.30 uur. 

Paaszondag 21 april
Bisschop Smeets: om 11.30 uur pontificale H. Mis in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond.
Hulpbisschop De Jong: om 11.00 uur pontificale H. Mis in de Sint-Catharinakerk in Grevenbicht en om 14.00 uur in de Onze-Lieve Vrouwebasiliek in Maastricht.

Tweede Paasdag 22 april 
Bisschop Smeets: om 10.00 uur pontificale H. Mis in de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek in Maastricht, met aansluitend Sacramentsprocessie door de omliggende straten.