Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Passiespelen Tegelen presenteren unieke theaterbelevenis

Het nieuwe Passiejaar 2020 is begonnen. Eens in de vijf jaar staat Tegelen één zomer lang in het teken van de Passiespelen. Dit jaar is het zo ver. Ruim 300 passiespelers bereiden zich voor op de 21ste editie van deze rijke theatertraditie. Hun verhaal ‘Hem achterna. Een passiespel’ beleeft 10 mei zijn première in Openluchttheater De Doolhof in Tegelen. Aansluitend staan 25 uitvoeringen van dit grootse spektakelstuk op het programma.

Theater dat raakt, schuurt en verbindt
De Passiespelen van Tegelen bestaan sinds 1931. De laatste edities van 2010 en 2015 werden bezocht door meer dan 40.000 mensen. Leidraad in de voorstelling is het emotionele verhaal over de laatste dagen van Jezus; van zijn glorieuze intocht in Jeruzalem en het laatste avondmaal tot zijn dood aan het kruis en zijn verrijzenis. Aan dit aloude bijbelverhaal wordt niet getornd. Toch is elke editie van de Passiespelen anders, doordat een nieuw artistiek team het verbindt aan thema’s die nu spelen.

In ‘Hem achterna’ smelten bekende en nieuwe verhalen samen een spektakelstuk over strijd, onderdrukking en verdriet. Maar vooral ook over liefde, vriendschap, vurige hoop en een oprecht geloof in een betere wereld. De voorstelling verwondert en zet aan tot denken met openluchttheater dat raakt, schuurt en verbindt. Zingeving voor iedereen.

Een unieke theaterbelevenis voor jong en oud
‘Hem achterna’ wordt opgevoerd in De Doolhof in Tegelen. Een mooi, oud park met een immens decor dat het publiek meeneemt naar het oude Jeruzalem. De theaterschrijvers Jan-Jaap Jansen en Ineke ter Heege schreven de tekst. Regisseur Cees Rullens brengt de gebeurtenissen met bijna 300 acteurs, musici, koorleden en figuranten naar het toneel. Het spel wordt dicht op de huid van het publiek gespeeld, zodat elke bezoeker het verhaal intens meebeleeft.

25 voorstellingen
De Passiespelen Tegelen worden sinds 1931 opgevoerd. Aan deze 21ste editie werken voor en achter de schermen ruim 400 vrijwilligers werken mee. ‘Hem achterna. Een passiespel’ gaat 10 mei 2020 in de Doolhof in première. Daarna staan gedurende de zomer 25 voorstellingen op het programma. Een theaterbelevenis in de open lucht voor jong en oud om nooit meer te vergeten. Ook worden voorstellingen met simultaanvertalingen in het Duits en Pools en met audiodescriptie voor blinden en slechtzienden aangeboden. Kaarten zijn online en via diverse verkooppunten in Limburg en Noord-Brabant te koop. Meer informatie is te vinden op:

 

www.passiespelen.nl