Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Landelijke Roepingenweek 2021

06-11-2021

De heilige Willibrord is de patroonheillge van de Rooms-katholieke Kerk in Nederland. Rond zijn feestdag (7 november) organiseren de gezamenlijke bisdommen en de religieuzen een gebedsweek voor roepingen. In het bisdom Roermond stellen we dit jaar elke dag een bepaald soort religieuze roeping centraal. In korte video's worden deze voorgesteld.

 

Zondag 7 november

Vandaag op het feest van de heilige Willibrord begint de landelijke Roepingenweek. In parochies en religieuze gemeenschappen in het hele land wordt gebeden voor roepingen tot het priesterschap, het diaconaat en het religieuze leven. U kunt meebidden met een speciaal daarvoor gemaakte gebedskaart.

Download gebedskaart

 

Maandag 8 november 

Vandaag staan het priesterschap en het diaconaat centraal. In bijgaande filmpjes vertellen pastoor Guido Kessels en enkele priesterstudenten van het grootseminarie Rolduc over hun roeping.  

 

Dinsdag 9 november:

In het gebed om roepingen staat vandaag het leven van slotzusters centraal. Een van de roze zusters en enkele karmelietessen van Sittard vertellen over hun leven. 

 

Woensdag 10 november: 

Naast priesters, diakens of religieuzen zijn er ook leken die hun hele leven aan God wijden. Voor hen bidden we vandaag. Enkelen van deze godgewijde leken wonen in de Foyer de Charité in Thorn. In bijgaande video vertelt een van hen over haar levenskeuze.

 

Donderdag 11 november

In Limburg zijn heel wat kloosters van zusters die op allerlei terreinen heel actief zijn of zijn geweest: onderwijs, gezondheidzorg, pastoraat, etc. Vandaag bidden we voor de actieve kloosterlingen. In bijgaande video's vertellen twee zusters van de geestelijke familie Het Werk in Merkelbeek en een zusters van de 'Zusters onder de Bogen' in Maastricht over hun leven. 

 

Vrijdag 12 november

Op deze laatste dag van de roepingenweek bidden we voor roepingen tot paters en broeders. In bijgaande video vertelt een van de paters montfortanen uit Schimmert over zijn roeping. 

 

Meer weten

Wil je eens praten over een mogelijke roeping? Neem dan contact op met rector Lambert Hendriks: stuur e-mail