Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Erekanunnik Richard Schulte Staade overleden

Oud-rector van Kevelaer en erekanunnik van het bisdom Roermond Richard Schulte Staatde is maandag 13 januari op bijna 88-jarige leeftijd overleden. Hij was 32 jaar rector van het Duitse bedevaartoord, vlak over de grens bij Venlo. Daarnaast bekleedde hij nog tal van andere functies in het bisdom Münster.

Richard Schulte Staade werd op 25 januari 1932 in Essen geboren. In 1963 werd hij tot priester gewijd. Vanaf 1974 tot 2006 was hij rector van Kevelaer. De bedevaartplaats is al sinds 1642 nauw met het bisdom Roermond verbonden. Tot aan het einde van de achttiende eeuw behoorde Kevelaer tot het eerste bisdom Roermond.

Vanwege die historische verbondenheid en vanwege zijn jarenlange staat van dienst als rector van Kevelaer werd Schulte Staade op 25 april 1996 benoemd tot erekanunnik van het bisdom Roermond. Hij was ook erekanunnik van het bisdom Luxemburg en van het bisdom Presov in Slowakije en gewoon kanunnik van het bisdom Münster. Daarnaast was Schulte Staade nauw verbonden met diverse oosters-orthodoxe kerken.

De uitvaart vindt plaats op zaterdag 25 januari (zijn verjaardag) om 11.00 uur in de basiliek in Kevelaer.