Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Laatste dag werkbezoek bisschop in Kerkrade: 'Gods liefde is onbeperkt houdbaar'

“Gods liefde kent geen houdbaarheidsdatum.” Dat hield bisschop Harrie Smeets de parochianen in Kerkrade voor, die zondagmorgen naar de eucharistieviering in de dekenale Sint-Lambertuskerk waren gekomen. De bisschop was daar hoofdcelebrant bij gelegenheid van zijn werkbezoek aan het dekenaat Kerkrade. 

Voorafgegaan door de meer dan 400 jaar oude schuttersbroederschap kwam de bisschop de kerk binnen. Deken Steph Nevelstein heette hem van harte welkom. In zijn preek sloot Mgr. Smeets aan bij het evangelie van de tweede zondag van de 40-dagentijd over de gedaanteverandering van Christus op de berg Tabor. Smeets: “Door de menselijke gedaante van Jezus heen zien de leerlingen al iets van Gods heerlijkheid. Zij willen dat vasthouden, maar dat gaat niet. Het menselijk leven is vergankelijk, maar leven in Gods liefde is onbeperkt houdbaar.”

Na de pontificale eucharistieviering was er gelegenheid voor alle kerkgangers om kennis te maken met de bisschop. Deze nam ruim de tijd om een praatje met de mensen te maken. Zondagmiddag wordt het werkbezoek aan het dekenaat Kerkrade afgesloten met een vesperdienst en een viering bij gelegenheid van de Lourdesnoveen in de parochiekerk van de wijk Chevremont. 

Bisschop Smeets heeft er dan drie lange dagen in Kerkrade en Landgraaf opzitten, waarin hij bijna alle parochies van het dekenaat bezocht en met veel kerkbestuursleden en andere vrijwilligers sprak. Het bezoek aan het dekenaat Kerkrade was het eerste van een kennismakingstocht die Mgr. Smeets in de loop van dit jaar langs alle dertien dekenaten in het bisdom Roermond maakt. Het volgende werkbezoek is van 26 tot en met 28 april in het dekenaat Venlo. 

 

Lees ook